keskiviikko 21. tammikuuta 2015

The changing landscape of technology in HE:

Toni Sant aloitti kyselemällä wikipedian käytöstä.Yleisöstä kaikki olivat käyttäneet wikipediaa, mutta päivittäminen tai muiden osien käyttö oli selvästi vähäisempää. Opetusvälineenä wikipedian ja wikimedian tarjoamien sovellusten käyttö oli vähäistä.

Paul Clark ja Simon Nelson nostivat esiin moocit. Myös Peter Nelson nosti esiin joustavat ja avoimet aineistot, jota opiskelijat vaativat yhä enemmän. Sähköiset avoimet "kahvilat" tms. tulevat lisääntymään, joissa opiskelijat voivat tulla kyselemään ja tapaamaan opettajia. Ohjelmat ovat kuitenkin vielä kalliita ja yliopistoilla ei ole näitä vielä laajasti käytössään...
Erlaiset joustavat opiskeluympäristöt ja ojelmat tulevat muuttumaan ja antavat uudenlaisia mahdollisuuksia. Yliopistojen täytyy ymmärtää, että resurssointi uuteen ja opiskelijoille vapaisiin ympäristöihin on tulevaisuuden opetukseen sijoittamista! Opiskelijat eivät tule ostamaan kalliita appseja, vaan yliopiston tulee tarjota ne opiskelijoilleen.

Opetusmateriaalien tulee olla laadukkaita ja selkeitä. Verkko-opetus ei ole pelkästään luentotallenteiden jakamista, vaan kurssiin tulee liittää oppimiskokemuksien kautta tapahtuvaa toimintaa.

Kaikki opiskelijat eivät käytä opetusmateriaaleja samalla tavalla vaan poimivat itselleen soveltuvat osat ja käyttävät niitä eri tavoin. Materiaalien tulee siis olla kaikkien saatavilla! Muutos tulee tapahtumaan parin vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti